Το καλοκαίρι είναι ακόμα στα μαλλιά μας.

Το καλοκαίρι είναι ακόμα στα μαλλιά μας.

5 October 2016

Το καλοκαίρι που τα μαλλιά μας εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, φθείρονται και το αποτέλεσμα είναι η αφυδάτωση.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα κανένας δεν έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Κάτι ο ήλιος που συνεχίζει να λάμπει, κάτι η θάλασσα που ακόμα είναι υπέροχη… δεν θέλει και πολύ. Τα μαλλιά μας όμως πρέπει να αλλάξουν εποχή. Το καλοκαίρι τα άφησε ξηρά, αφυδατωμένα και μονίμως μπλεγμένα.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουμε τα μαλλιά μας στην προ-καλοκαιριού φάση. Η φροντίδα μετά το καλοκαίρι διαφέρει από τη φροντίδα πριν το καλοκαίρι. Αν πριν τις διακοπές έκανες μάσκα μία φορά την εβδομάδα, τώρα θα χρειαστεί να κάνεις δύο φορές, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και ενυδατικά λάδια ώστε να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου και να τα επαναφέρεις στην κανονική τους κατάσταση. Αν δεν έκανες καθόλου μάσκα και δεν έβαζες ποτέ λάδι, τότε πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα εκτός και αν σου αρέσουν τα ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά, πράγμα που το αποκλείουμε.

Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις τη μάσκα περισσότερη ώρα στα μαλλιά σου γιατί η απορροφητικότητα των μαλλιών είναι συγκεκριμένη. Απλά θα χρειαστεί να κάνεις μάσκα λίγο πιο συχνά και να μην ξεχνάς το conditioner αμέσως μετά. Η μάσκα εισχωρεί στην τρίχα μετά το ξέβγαλμα κι έτσι μένουν ανοιχτά τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο λεία. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, αφού ξεπλύνεις τη μάσκα να βάλεις conditioner που θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα τα κάνει λεία και απαλά!

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις για την ενυδάτωση έχουν να κάνουν με τον τύπο των μαλλιών σου. Στα μαλλιά που είναι φυσικά πάμε σε πιο συχνή ενυδάτωση με πιο light προϊόντα ενώ στα μαλλιά που είναι βαμμένα πάμε σε πιο συχνή ενυδάτωση και πιο ενισχυμένα προϊόντα με πιο πλούσιες υφές. Διάλεξε εδώ αυτό που σου ταιριάζει ή στείλε μας ένα μήνυμα για να σε βοηθήσουμε.

Ακολούθησε λοιπόν τα τρία μαγικά βήματα:

  1. Conditioner, κάθε φορά που λούζεσαι
  2. Μάσκα, 2-3 φορές την εβδομάδα
  3. Λάδι, κι άλλο λάδι μετά από κάθε λούσιμο

Share this content