Το άρωμά σου, η υπογραφή σου!

Το άρωμά σου, η υπογραφή σου!

9 November 2016

Το άρωμά σας μπορεί να γοητεύσει, να εντυπωσιάσει, ή να απογοητεύσει. Το σωστό άρωμα στη σωστή ποσότητα κάνει πάντα τη διαφορά καθώς ολοκληρώνει  το ντύσιμο και την εμφάνισή σας.

Η αρωματική σύνθεση κάθε αρώματος «ξεδιπλώνεται» σταδιακά, τα αρώματα περιγράφονται με τρόπο εμπνευσμένο από την μουσική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τους δημιουργούς των αρωμάτων συχνά τους ονομάζουμε «Συνθέτες».

Πως λειτουργούν τα αρώματα;

Υπάρχουν τρεις νότες, όπως ονομάζονται οι οποίες απελευθερώνονται σταδιακά μέσα στην ημέρα:

- Οι νότες κορυφής, η πιο ελαφριά μυρωδιά, απελευθερώνονται αμέσως αφού ψεκαστείτε και εξαφανίζονται σε   5 με 10 λεπτά.
- Οι νότες καρδιάς ξεδιπλώνονται μετά από 5-10 λεπτά και διαρκούν περίπου μία ώρα.
- Οι νότες βάσης απελευθερώνονται μετά από 45 λεπτά και είναι υπεύθυνες για τη διάρκεια του αρώματος. 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρώματος και eau de parfum; Και ενός eau de toilette με ένα eau de cologne;

Το άρωμα είναι πιο συμπυκνωμένο και διαρκεί πολύ περισσότερο. Το ποσοστό αρωματικών ελαίων και ο βαθμός οινοπνεύματος που περιέχει είναι βασικά στοιχεία της διαφοροποίησης του. Όταν το γνήσιο άρωμα περιέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 30% αρωματικά έλαια σε αγνή αιθυλική αλκοόλη, το eau de parfum περιέχει από 16% μέχρι 25%. Τα eau de toilette περιέχουν από 6% μέχρι 15% αρωματικά έλαια σε ένα ποσοστό 80% οινοπνεύματος και τα eau de cologne, τα λιγότερο έντονα από όλα τα υπόλοιπα, περιέχουν από 3% μέχρι 6% αρωματικά έλαια σε ποσοστό 70% οινοπνεύματος.

Πως γίνεται άρωμα να διαρκέσει όλη μέρα;

Χωρίς να το παρακάνετε, η καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιείτε τις διαφορετικές μορφές του ίδιου αρώματος (τις σειρές περιποίησης που διαθέτει το συγκεκριμένο άρωμα), όπως ένα αρωματικό αφρόλουτρο ή σαπούνι και στη συνέχεια την αρωματική κρέμα σώματος. Μην ξεχνάτε πως βασικό ρόλο στη διάρκεια παίζει ο τύπος δέρματος που έχετε. Οι ξηρές επιδερμίδες χάνουν ευκολότερα τη μυρωδιά του αρώματος απ’ ότι οι λιπαρές.

Το άρωμα είναι το πρώτο που μπαίνει

Δεν είναι παράλογο, είναι η τελευταία πινελιά της ετοιμασίας αλλά δεν είναι και καθόλου σωστό. Το άρωμα μυρίζει περισσότερο όταν είναι επάνω στο δέρμα και θερμαίνεται από την θερμότητα του σώματός, συνεπώς πρέπει να βάζετε το άρωμα πριν ντυθείτε απευθείας στο δέρμα και όχι στα ρούχα.

Πού αποθηκεύεται το άρωμα;

Πολλές έχουμε το άρωμα στο μπάνιο μας για ευκολία αλλά είναι λάθος! Η ζέστη και η υγρασία αλλοιώνουν τις νότες του αρώματος και το κάνουν να ξεθυμαίνει γρηγορότερα! Πρέπει να φυλάσσεται σε ένα δροσερό, ξηρό σημείο που να μην έχει απευθείας φως από έξω αν θέλετε να παραμείνει αναλλοίωτο για περισσότερο και εννοείται μακριά από το καλοριφέρ!

Τα αρώματα Christian Dior ξεχωρίζουν και κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις. Το παλαιότερο άρωμα του οίκου κυκλοφόρησε το έτος 1947 και το νεότερο θα κυκλοφορήσει το έτος 2017. Οι συνθέτες-αρωματοποιοί που συνεργάζονται με τον οίκο δημιουργούν τα πιο ιδιαίτερα αρώματα. Βρείτε το δικό σας εδώ!

Share this content