Το eyeliner θέλει τον οδηγό του.

Το eyeliner θέλει τον οδηγό του.

13 September 2016

Έχεις δει φίλες, συναδέλφους, γνωστές και μη, να φοράνε το eyeliner υπερφανταστικά; Τις κοιτάζεις και αναρωτιέσαι τι κάνεις στραβά;

Μην ανησυχείς καθόλου. Απλά πρέπει να βρεις το σχήμα που θέλεις να δώσεις εσύ στα μάτια σου και να εξασκηθείς. Σίγουρα όμως μην δοκιμάσεις το «κόλπο» με το σελοτέιπ!!! Δεν χρειάζεται να σου πούμε το γιατί. Γνωρίζεις καλά πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια και τι ζημιά μπορεί να προκαλέσεις τραβώντας το.

Αν τα μάτια σου είναι ελαφρώς «πεσμένα» τότε σχεδίασε τη γραμμή πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και ακολούθησε ελαφρώς ανοδική πορεία καθώς πλησιάζεις στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Αν τα μάτια σου έχουν κοντινή απόσταση μεταξύ τους τότε χρησιμοποίησε eyeliner  σε χρώμα γκρι, καφέ ή μαύρο, κάνοντας τη γραμμή μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια βάλε ένα ανοιχτόχρωμο eyeliner, στην εσωτερική γωνία. Έτσι θα πετύχεις να δείχνει μεγαλύτερη η απόσταση των ματιών.

Τα μάτια σου είναι λίγο μικρά ή νομίζεις ότι είναι λίγο μικρά; Σχεδίασε τη γραμμή με ένα σκούρο eyeliner φαρδαίνοντάς τη στην εξωτερική γωνία του ματιού. Χρησιμοποίησε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι (χρυσό ή λευκό) στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου, ώστε τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα.

Αν όμως ανήκεις σε αυτές που δεν μπορούν να τραβήξουν ούτε σε χαρτί μία ευθεία γραμμή, τότε σου έχουμε beauty hack! Για να φτιάξεις την τέλεια γραμμή το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα κουτάλι του γλυκού! Πήγαινε στην κουζίνα να πάρεις ένα και μετά δες τι πρέπει να κάνεις!

Share this content