Το Blush Draping ήρθε για να μείνει!!!

Το Blush Draping ήρθε για να μείνει!!!

20 June 2017

Το trend λέγεται draping ή blush draping (προφέρεται ντρεϊπινγκ) και μπορεί ο όρος να είναι ολοκαίνουργιος η τεχνική όμως είναι τόσο παλιά όσο η περμανάντ της μαμάς σου, αφού έχει τη ρίζα του στα 80's- 90's.

Με απλά λόγια, το draping είναι είναι το contouring που γίνεται αντί με σκούρα ματ πούδρα (bronzing powder) με ρουζ και κατά προτίμηση δύο ρουζ. Είναι αλλιώς, το χρωματιστό contouring. Επίσης, το πινέλο που χρειάζεσαι απαραίτητα για να κάνεις αυτή την τεχνική είναι αυτό.

Για να είμαστε όμως σωστοί, το trend δεν έχει να κάνει τόσο με το draping καθ' αυτό αλλά με το γεγονός ότι τα 90's επιστρέφουν δυναμικά. Αυτό το μακιγιάζ ήταν χαρακτηριστικό των 90's, άρα ας προετοιμαστούμε ότι θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο μπροστά μας και θα μιλάμε γι’ αυτό.

Όπως και εμείς, έτσι και εσύ την τεχνική του draping την αποφεύγαμε εντελώς. Το ρουζ προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για τα μήλα (η λογική του φυσικού μακιγιάζ: τοποθετείς blush εκεί ακριβώς που αναψοκοκκινίζεις φυσικά μετά από μια βόλτα στην εξοχή, ας πούμε), πλέον επιβάλλεται να ξεκινάει από ψηλά, από τα ζυγωματικά δηλαδή και να κατεβαίνει στα μήλα! Για να εφαρμόσεις και εσύ το draping, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πιο σκούρο τόνο ρουζ, ώστε να σχηματίσεις και να αναδείξεις τα ζυγωματικά σου και σε δεύτερη φάση να αφαιρέσεις τις σκληρές γραμμές που έχεις σχηματίσει, αναμιγνύοντας με μία πιο ανοιχτή απόχρωση ρουζ.

Πώς θα κάνεις το draping!

Βήμα 1: Σε ένα fan brush τοποθέτησε την αγαπημένη σου απόχρωση ρουζ, κατά προτίμηση ροζ σκούρο ή peachy σκούρο.

Βήμα 2: Φύσηξε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Το αποτέλεσμα για να είναι φορέσιμο πρέπει να είναι smooth και όχι έντονο.

Βήμα 3: Τοποθέτησε το fan brush στην αρχή του ζυγωματικού, ακριβώς πάνω στο κόκαλο και προς το τριχωτό και άπλωσε το ρουζ με κινήσεις μπρος- πίσω.

Βήμα 4: Πάρε ένα πιο ανοιχτόχρωμο ρουζ που να ανήκει στην ίδια χρωματική κατηγορία και πέρασέ το ακολουθώντας την ίδια κίνηση ακριβώς από πάνω.

Βήμα 5: Πολύ ψηλά στα ζυγωματικά σου βάλε highlighter.

Βήμα 6: Κάνε καλό blending ώστε να μην φαίνεται πού ξεκινά και που καταλήγει το κάθε χρώμα.

Share this content