Κάτω από όλα, το Primer σου!

Κάτω από όλα, το Primer σου!

19 October 2016

Μετά την ενυδάτωση και πριν το foundation εφαρμόζεται το Primer και δημιουργεί την τέλεια βάση για make up!

Σίγουρα έχει συμβεί και σε σένα να βλέπεις το foundation να αλλάζει απόχρωση λίγο μετά την εφαρμογή του και το πρόσωπό σου να φαίνεται λίγο εκρού, λίγο κίτρινο, λίγο έτοιμάζομαι-να-πέσω-κάτω-δείχνω-εξαντλημένη. Όχι δεν έχει πάθε κάτι το foundation σου, ούτε το δέρμα σου, απλώς το foundation οξειδώθηκε, ναι καλά διάβασες οξειδώθηκε. Ξέρεις γιατί; Γιατί ήρθε σε επαφή με κρέμα, serum ή αντηλιακό. Τόσο απλά. Εδώ λοιπόν είναι που έρχεται το primer και τα αλλάζει όλα! To primer εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια και την καλύτερη κάλυψη.

Στόχος του Primer είναι να εξισσοροπήσει την απόχρωση αλλά και την υφή της επιδερμίδας (καθώς μια ξηρή επιδερμίδα, το primer θα την ενυδατώσει, ενώ σε μια λιπαρή  θα απορροφήσει την περιττή γυαλάδα) δημιουργώντας την τέλεια βάση με σκοπό να αναδείξει και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ. Πρόκειται για το μαγικό συστατικό του μακιγιάζ σου, γι΄αυτό και το διαβάζεις παντού και το ακούς συνέχεια.

Ένας άλλος σημαντικός σκοπός των primer είναι να γεμίζουν τις ανομοιομορφίες στην επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε κάθε προϊόν να εφαρμοστεί σε λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. Εάν έχεις λεπτές γραμμές ή έντονους πόρους, το primer μπορεί να τους εξομαλύνει. Μόλις το βάλεις θα έχεις λεία και μεταξένια υφή στο πρόσωπό σου και τα καλλυντικά σου θα απλώνονται ακόμα καλύτερα.  Προσοχή όμως στην ποσότητα. Η μεγάλη ποσότητα μπορεί να κάνει το make up να μην απλώνεται ομοιόμορφα. Μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να την εφαρμόσετε από το κέντρο του προσώπου σου προς το σαγόνι και τη γραμμή των μαλλιών.

Επιπλέον, επειδή τα primers παραμένουν σταθερά, να φροντίζεις επιμελώς τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου.

Share this content